Peaminister: maantee ehitus püsib graafikus, aga Riia rongi niipea ei tule (4)

Emily Lieberg
, Suvereporter
Copy
Venekeelsete koolide muutmine eestikeelseks on algava õppeaasta üks põhiteemasid. Selle taustal juhtis peaminister Kaja Kallas tähelepanu tõigale, et mitmed praegu Narvas õppivad Vene tudengid räägivad ladusat eesti keelt. Kui saavad nemad, saavad ka siinsed venelased, arvas ta.
Venekeelsete koolide muutmine eestikeelseks on algava õppeaasta üks põhiteemasid. Selle taustal juhtis peaminister Kaja Kallas tähelepanu tõigale, et mitmed praegu Narvas õppivad Vene tudengid räägivad ladusat eesti keelt. Kui saavad nemad, saavad ka siinsed venelased, arvas ta. Foto: Margus Ansu

Peaminister Kaja Kallas tõdes eelmisel nädalal Tartus ringkäiku tehes, et Ukraina sõda ja sellest tulenev laialdane kriisiolukord on seadnud valitsuse ette hulga suuri keerulisi valikuid. See aga ei tähenda, et rohujuuretasand, näiteks regionaalpoliitika, võiks vaeslapse ossa jääda.

Eestikeelse hariduse küsimus on juba mõnda aega teravalt esil. Ka Tartu linna tegevuskava näeb ette, et siinsed venekeelse taustaga õppeasutused peaksid täielikult eestikeelsele õppele minema hiljemalt 2025. aasta sügiseks. Samas näiteks Puškini kooli hoolekogu on sellele ideele avalikult vastuseisu väljendanud. Kaja Kallas, kuivõrd suurt probleemi teie sellises kogukondlikus vastutöötamises näete?

Teatud piirkondades on see muidugi probleem. Seetõttu oleme otsustanud näiteks Ida-Virumaal mõned koolid riigi omandisse võtta, et seal oleks võimalik neid otsuseid ellu viia. Aga üldiselt on oluline mõista, et Eestis kehtivad reeglid kõigile ja sellega tuleb leppida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles