Energia kobarkäkk, täiendus valitsuste kobarkäkkide trofeeriiulile (3)

Märt Meesak
, ettevõtja (Eesti 200)
Copy
Märt Meesak
Märt Meesak Foto: Kristjan Teedema

Ei ole vist praegu ühtegi ettevõtet, kodu või saunalava, kus elektri ja energia hindade üle ei arutataks. Kõigil on huulil küsimus: kuidas me siia jõudnud oleme?

Kõik saavad aru, et seis on väga halb, aga küsimusi tekitab, milline on valitsuse tulevikuplaan. Praeguse kava järgi püstitatakse järgmine tuulepark alles 2028. aastal. Liiga aeglaselt ja seda on liiga vähe. Senine poliitika, et laseme erasektoril omapäi tegutseda ja võimsuste ehitamist planeerida, ei saa enam jätkuda. Riigil peab olema konkreetne tootmisvõimsuste turule toomise plaan, selge ajakava ja tuleb hakata tegutsema!

Meid päästab halvast olukorrast see, kui väga kiiresti suurendatakse elektri tootmist. See nõuab nii planeeringute kui ka investeeringute vallas väga kiireid otsuseid. Neid otsuseid ei ole ning kiiret või mingit pikemat plaani valitsusel ka pole. Endiselt menetletakse teokiirusel mingeid lube ja mõjuhinnanguid. Eelnimetatud kobarkäkk on tekitanud ühiskonnas ebakindlust ja rahulolematust. Et mitte öelda hirmu talve ees.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles