Roosa Jalgpalli heategeva matši publik oli rekordiline ja kogutud summa enam kui 8000

Copy

Tamme staadionile on kogunenud rekordarv inimesi, kui silmas pidada kümnendat korda aset leidvat jalgpallifestivali Roosa Jalgpall, mis heategevuslikus korras kogub raha vähiravifondile «Kingitud elu».

Kui varasemate aastate publiku rekord on 260, see oli 2019. aastal. Siis 27. augustil  kella 16 paiku võis kuulutada, et kohaletulnuid on 457. Nii jääb loota, et ka raha koguneb varasemast rohkem ning et ületatakse 2020. aasta rekordheategu, mil festival kogus 2908 eurot.

Roosa Jalgpall on küll tähtsaim, ent päeva sündmus on seegi, millega lõpeb kell 15 alanud naiste meistriliiga matš Tartu Tammeka ja Pärnu Vapruse vahel, kes on tabelis kõrvuti ja kõvad konkurendid.

Enne matši kell 14 alanud melu pakkus kohaletulnuile kaasaelamist aga niisamagi.

Kõigepealt tõrjus kirjanik ja väravavaht Mikä Keränen laste ja noorte löödud penalteid ning kõik, kes julgesid ta värava ette tulla, said auhinnaks tema raamatu. Noorte jalgpallurite tase oli üsna kõrge, kuna kümnest löögist seitse läksidki naksti väravasse.

Väikese kontserdi jõudis anda Inger, samuti jalgpallur, kes pöördus südamlikult publiku poole ja kinnitas, et ta tuleb lavale suure tänutundega. Seekord kogutav raha toetab tema ema, koorijuhti ja muusikaõpetajat Janne Fridolini raskel raviteekonnal.

Raha heategevusse teenitakse täna mitmeti. Seda toob loterii, milles iga loos võidab. Ning oksjon, mis püüab parima hinnaga maha müüa kuulsate jalgpallurite särke, mille hinnad on tõusnud juba 100 ja enama euroni. Ka koogilett on isuäratav, kust esimesena müüdi maha soolased ampsud.

Pärnu jalgpallinaised tegid veel omapoolse žesti, kinkides vähiravifondi juba varem kogutud raha - 500 eurot.

Jalgpalliklubi Tammeka kogukonnajuhi Monica Ranna sõnul teenis spordisündmus Roosa Jalgpall vähiravifondile «Kingitud elu» enam kui 8000 eurot. Täpne summa veel selgub, aga pole kahtlust, et «Roosa Jalgpalli» toetajad on kogunud ühe päevaga oma kümneaastase ajaloo rekordilise summa.

Matš Tartu Tammeka ja Pärnu Vapruse lõppes seisuga 4:2 Tammeka kasuks.

Mängu otsepilti näitas taskuhääling Soccernet TV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles