Noored üle Eesti võtsid mõõtu küberturvalisuse teadmistes

Egeli Raudmäe
, Suvereporter
Copy
Kübereksperdid Oliver Tamm (vasakul), Allan Keerme, Magnus Punga ja Gregor Lass koostöös Rain Nõmmsaluga hoidsid terve päev võistlusel silma peal ja vajadusel lahendasid kõik jooksvad probleemid.
Kübereksperdid Oliver Tamm (vasakul), Allan Keerme, Magnus Punga ja Gregor Lass koostöös Rain Nõmmsaluga hoidsid terve päev võistlusel silma peal ja vajadusel lahendasid kõik jooksvad probleemid. Foto: Egeli Raudmäe

Iga-aastase kübervõistluse Cyber Battle of Estonia eelvoor toimus 27. augustil. Võistlusel said 15–24-aastased noored omavahel mõõtu võtta ja  küberturvalisuse teadmisi proovile panna.

Viimastel nädalatel on Eestit tabanud hulk küberrünnakuid ning nende peatamiseks on vaja, et oleks kübermaailmas hästi orienteeruvaid inimesi. Noorte koolitamise ja küberteemade õpetamisega tegelebki ettevõte CTF Tech, kes korraldas ka toimunud võistluse. «Selleks et ka tulevikus oleks kodudes elekter, internet ning poes saaks maksta kaardiga, on vaja juba täna üles leida need noored, kes tahavad võidelda nii-öelda heade poolel,» märkis CTF Tech tegevjuht Marki Tihhonova-Kreek.

Igaüks oma kodust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles