Annelinna kodukohvikute päeval kohvi ei pakuta, muud kirevat kaupa aga jätkub

Copy

Akordionist Art Aarelaid mängis Annelinnas raamatukogu taga promenaadil «Veskimeest» ja müüs mett, mille olid korjanud Olustvere mesilased. Mesi ja muusika on mõlemad head isuäratajad Annelinna kodukohvikute päevaks, mida Annelinna selts tänavu esimest korda korraldab.

Art Aarelaid on Viljandi muusikakoolis akordionit õppinud, nüüd elab aga Annelinnas ning kui kodukohvikute päevast kuulis, mõtles kohe, et võtab mett müües pilli ühes.

«Mul on umbes poole tunni jagu lugusid,» rääkis ta. «Nii jupikaupa mängin neid.»

Ta kõrval ühel pool kätt müüdi päikesevarju all Kaspri talu mett ja teisel pool kätt oli avatud raamatupood. Seal müüs enda kirjutatud lasteraamatuid «Loomarüblikute lood» ja «Draakon Sädesaba» Irina Kuliš, kes on Vestnik Tartu ajakirjanik. Letil olid nii eesti- kui ka venekeelsed variandid.

Irina Kuliš on olnud tartlane neli aastat, enne seda elas Moskvas. Ta perenimi annab märku, et sel on seos Ukrainaga. Irina Kuliš oli väga rõõmus, et eestlane seda teab – loomulikult elab Irina Kuliš praegu väga kaasa Ukraina riigi saatusele.

Annelinna seltsi juht Riina Kallas ütles, et ega Annelinna kortermajade vahel tavapärast kodukohvikute päeva korraldada kerge ole, aga ehk see on algus, mis tulevikus rahvast rohkem välja toob.

Suurtes kortermajades elavad inimesed palju eraldatumalt ja anonüümsemalt kui külatänaval, kus kõik kõiki tunnevad. Ka on kortermajades palju üürilisi, kes vahetuvad. Nii rääkis Riina Kallas.

Annelinnas Kaunase puiesteel algavalt promenaadilt leiab täna ka mahetooteid, näiteks astelpaju, küüslauku, tšillit, kartuleid ja hoidiseid. «Täna on annelinlastel, kes kavatsesid ehk turule minna, võimalus siitsamast vajalik söögikraam kätte saada,» lisas Kallas.

Kohal on ka üks lapitehnikat oskav käsitöömeister Pärnumaalt ja mõned vanavaramüüjad.

Annelinna kodukohvikute päev, kus täna hommikul küll kohvi rüübata ei saanud, võtab alles hoogu. Riina Kallas lubas, et päeva teisel võib kohale jõuda kaljaauto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles