Vanemuise hooaja algus toob laupäeval tänavaile muusika, tantsu ja mängu

Copy
Vanemuise hooaeg algab laupäeval suure festivaliga terves linnas. Raekoja ees on telk ja toolid juba ootamas.
Vanemuise hooaeg algab laupäeval suure festivaliga terves linnas. Raekoja ees on telk ja toolid juba ootamas. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

27. augustil avab Vanemuise teater oma 153. hooaja ning ootab kõiki inimesi Tartu südalinna nautima tasuta kontserte ja eriilmelisi ülesastumisi.

Teatri ooperikoor alustab laupäeval juba enne lõunat esinemistega Tartu turuhoones ja Tartu Kaubamajas. Veidi enne keskpäeva kuuleb raudteejaama ees mängimas tromboonisolisti.

Kohvikus Truffe kõlavad Böömi harfi helid ning Kvartali fuajees kõlab metsasarvekvintett.

Keskpargis saab igaüks proovida, kuidas on end liigutada koos Vanemuise balletiartistidega või siis kuulata luulet Emajõest, tutvuda ooperi telgitagustega ning osaleda draamanäitleja Karol Kuntseli juhitavas teatriviktoriinis.

Ka grimmiosakond kolib töölauad parki ning dekoratsiooniala maalisaal tutvustab, kuidas jõuab lavalaudadele lastemuusikal «Sipsik». Kohal on rekvisiitorid, kes avaldavad nii mõnegi teatrisaladuse.

Raekoja platsi festivalilavalt kuuleb kell 14 Vanemuise balleti- ja tantsukooli galakontserti ning õhtul kell 19 sümfooniaorkestri ja solistide galakontserti. Festivali lõpetab Vanemuise sümfooniaorkestri ja Tartu ansambli Lonitseera ühiskontsert. Päeva täpsem kava on siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles