Roosa Jalgpall toetab muusik Ingeri ema võitlusel harvaesineva haigusega

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Roosa Jalgpalli festivali matši ajaks sätivad Tammeka naised end roosadesse särkidesse. Jäädvustus eelmisel aastal aset leidnud Roosa Jalgpalli festivalilt
Roosa Jalgpalli festivali matši ajaks sätivad Tammeka naised end roosadesse särkidesse. Jäädvustus eelmisel aastal aset leidnud Roosa Jalgpalli festivalilt Foto: Eliise Uibo

JK Tammeka kutsub laupäeval kell 14 kõiki Tamme staadionile, et saada osa heategevuslikust jalgpallifestivalist Roosa Jalgpall. Heategevuslik spordisündmus toimub kümnendat korda ning sel korral läheb kogu festivalil teenitud tulu koorijuhi ja muusikaõpetaja Janne Fridolini raviteekonna toetuseks.

Janne Fridolin võitleb juba neljandat aastat harvaesineva silmamelanoomiga. Tema viimane lootus agressiivset haigust tagasi tõrjuda on moodne immuunravim, mis maksab üle 50 000 euro kuus ehk 1700 eurot päevas.

Janne Fridolinile ulatab abikäe ka JK Tammeka, kes annetab kogu Roosa Jalgpalli sündmuse tulu Fridolini raviks.

Festivali üks korraldajatest Monica Rand sõnas, et nüüd saab Roosa Jalgpall otseselt anda midagi tagasi jalgpallikogukonnale. Nimelt on Janne Fridolin muusiku Ingeri ema. Kes Ingeri tegemistega kursis, teab, et ta on ka tulihingeline jalgpallifanaatik. Teda võiks lausa nimetada laulvaks jalgpalluriks.

Janne Fridolin sõnas sotsiaalmeedia vahendusel, et on Roosale Jalgpallile südamest tänulik. «Olen liigutatud, et minu lugu on teid sedavõrd kõnetanud. Vähihaigeid on uskumatult palju ja kahjuks on sageli nii, et vajaliku ravimi kättesaadavus pole sugugi lihtne. Uued ravimid on kallid ja kättesaadavust raskendab just nende hind. Meie pere ootas minu ravimit üle aasta ja on paraku kõige kallim ravim, mida Vähiravifond «Kingitud elu» on toetanud. Tänan igal õhtul oma mõtetes kõiki inimesi, kes on minu ravi toetanud,» sõnas Janne Fridolin.

Homme astub festivalil üles ka muusik Inger. «See, et Roosa Jalgpalli sündmusel esineb minu Inger, liigutab südant eriliselt. Meie lastel pole olnud kerge leppida minu haigusega, ja kas nad ongi üldse leppinud ... Kuid nad on minu kõige suuremad päikesekiired ja energiaallikad. Inger on andnud mitu heategevuskontserti, kuid usun, et seekordne esinemine kõlab tema sees teistmoodi – emale mõeldes,» rääkis Janne Fridolin.

Roosa Jalgpalli 10. aastapäev

Kell 14 avatakse väravad

Löö penalteid kirjaniku ja väravavahi Mika Keräneni selja taha. Võitjale auhinnaks Keräneni sulest ilmunud raamat.

Kell 14.20 esineb Inger.

Kell 15 on vastamisi naiskonnad Tartu Tammeka ja Pärnu Vaprus.

Kell 15.45 algab oksjon, kuhu lähevad Konstantin Vassiljevi, Martin Milleri ja Kristina Bannikova särgid. 

Kell 16 jätkub jalgpallimatš JK Tartu Tammeka ja Pärnu Vapruse vahel.

Kõhtu täidavad Emajõe pruulikoda ja Tammeka naiskonna ja noorte enda tehtud küpsetised.

Vanatehnikaklubi Levatek paneb saadionile vaatamiseks ja katsumiseks autopargi.

Pisematel on võimalus aega veeta batuudil.

Kohapeal on traditsiooniline telk «Iga loos võidab» koos vingete auhindadega ja lisaks muud põnevad võiduvõimalused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles