REEDENE RÕÕM Andres Juur teab, kuhu kaovad õpetajad

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Ahhaa teaduskeskuse juhi Andres Juure meelest ei ole kõik mustvalge. Üks ta ettepanekuid on, et õpetajate palgastatistika järgi võiks koostada kaardi, mis näitaks, millistes koolides ja kus on õpetajakohad täidetud ja kus ei ole. Nii mõnedki koolipidajad maksavad õpetajaile palka turuhinna, mitte riikliku miinimumi järgi.
Ahhaa teaduskeskuse juhi Andres Juure meelest ei ole kõik mustvalge. Üks ta ettepanekuid on, et õpetajate palgastatistika järgi võiks koostada kaardi, mis näitaks, millistes koolides ja kus on õpetajakohad täidetud ja kus ei ole. Nii mõnedki koolipidajad maksavad õpetajaile palka turuhinna, mitte riikliku miinimumi järgi. Foto: Ragnar Peets

Presidendi vastuvõtt taasiseseisvuspäeval roosiaias tegi Ahhaa teaduskeskuse juhist Andres Juurest üleöö kuulsa mehe. Ettepaneku kõnet pidada sai Andres Juur presidendilt viis päeva varem. Teemat ette ei antud. Kantseleist öeldi, et aega on viis minutit. Et 2000 inimest on kohal ja 300 000 ekraanide taga. Et kõne võiks olla ettevaatav ja pakkuda lahendusi. Kõik!

«Praadisin ennast mitu päeva,» meenutas Andres Juur.

Aga te leidsite tabavad kujundid: elektri hinna, valguse ja pimeduse ning vaimupimeduse. Kaamera võttis kaadrisse isegi paberid te käes, see tähendab elektriarved, mille pöördelt teksti lugesite. Kes teil seda orkestreerida aitas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles