FOTOD ⟩ Raekoja apteek tähistas 100. sünnipäeva

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Raekoja apteegi juhataja Janika Tähnas avamas külalistele ust täna keskpäeval.
Raekoja apteegi juhataja Janika Tähnas avamas külalistele ust täna keskpäeval. Foto: Sille Annuk

Tartu Raekoja apteek tähistas täna 100. sünnipäeva vastuvõtu, ühispildistamise ja apteegi töötajate etteastetega. Külalisi tervitasid vanaaja apteekriteks kostümeeritud mehed, kes hiljem rahva keskel tantsugi lahti lõid.

Tartu esimest apteeki mainiti kirjalikult esimest korda juba 1430. aastal, mis teeb sellest ühe vanima apteegi kogu Baltimaades. Selle järeltulija, praegune Raekoja apteek asutati linnavalitsuse otsusega pärast Vabadussõda 1922. aastal ja see oli üks esimesi omavalitsusele kuulunud apteeke iseseisvas Eestis.

Eilsel tähistamisel käisid teiste seas õnnitlussõnu ütlemas linnapea Urmas Klaas, Eesti farmaatsia seltsi president Triinu Entsik-Grünberg ja Eesti proviisorapteekide liidu juht Ly Rootslane.

Tartu ülikooli farmaatsia instituudi juhi professor Ain Raali hinnangul oli Tartu apteek vanuselt kolmas Baltikumis ning see alustas tegevust enne, kui rajati apteegid Põhjamaades ja Venemaal. «Oleme tähelepanuväärse traditsiooni kandjad. See paneb uhkust tundma, aga loob ka väga suure vastutuse,» lausus Tartu Raekoja apteegi juht Janika Tähnas (ülemisel parempoolsel pildil esiplaanil).

Praeguse väljanägemise sai Raekoja apteegi saal 2017. aastal. Ühtlasi sai toona uue kujunduse ofitsiin, ning ehitati välja tervisekabinet ja loodi üliõpilaste tarbeks seminariruum.

Juubelinädala lõpuni saab Raekoja apteegi tervisekabinetis lasta tasuta mõõta erinevaid tervisenäitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles