Plaadipoe omanik Ahto Külvet ei müü vinüülplaate Venemaale ega Valgevenesse

Janno Zõbin
, ajakirjanik
Copy
Plaadipoe vedamisel ja konverentside korraldamisel ei ilmuta Ahto Külvet väsimuse märke. Inspiratsioon tuleb sellest, et head muusikat ja uut infot saab teistega jagada.
Plaadipoe vedamisel ja konverentside korraldamisel ei ilmuta Ahto Külvet väsimuse märke. Inspiratsioon tuleb sellest, et head muusikat ja uut infot saab teistega jagada. Foto: Sille Annuk

Vinüülplaadipoe Psühhoteek juhatajal ja omanikul Ahto Külvetil on kibekiire aeg. Karlovas oma poes seisab ta plaadikastide keskel ning räägib kirglikult ja elavalt žestikuleerides jaapanlasest Akira Yamanakast, kes sai tänavu veebruaris esimesena maailmas valmis kataloogi nõukogudeaegse Melodija plaadifirma plaatidest ning seda jaapani keeles.

Seesama mees jõuab homme, 26. augustil Tartusse Psühhodisko kaheksandale rahvusvahelisele konverentsile, mida Külvet korraldab. Seal lahatakse plaadimuusika eetika ja poeetikaga seotud küsimusi, näidatakse filmi, esinevad bändid ja DJd. Nende konverentside korraldamisest, plaadipoe pidamisest eesmärgiga jagada inimestele head ja avastamata muusikat, on Külvetil kujunenud nii töö, hobi kui elustiil.

Ahto Külvet, kuidas ja tänu millele avastasite, et sellist konverentsi on inimestel Eestis vaja? Kes või mis on selles «süüdi»?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles