Emajõkke ujuma läinud mees uppus

Tartu Postimees
Copy
Kolmapäeva keskpäeva paiku oli Tartu avaturu kõrval asuv jõekallas ümbritsetud politseilintidega. Kohal oli ka politseikaater.
Kolmapäeva keskpäeva paiku oli Tartu avaturu kõrval asuv jõekallas ümbritsetud politseilintidega. Kohal oli ka politseikaater. Foto: Eili Arula

Teisipäeva õhtul said päästjad teate, et Tartu kesklinnas läks Emajõkke ujuma mees, kes kadus. Kolmapäeval, 24. augusti keskpäeva paiku leidis tuuker Tartus Emajõest uppunud 35-aastase mehe.

23. augustil kell 21.23 sai häirekeskus teate, et Tartu linnas Soola tänava kandis läks väidetavalt purjus meesterahvas Emajõkke ujuma, kuid ei tõusnud enam pinnale. Kohapeal selgus, et meesterahvas oli hakanud vastaskaldale ujuma ning sõpradel ei õnnestunud teda takistada.

Päästjad asusid kadunud isikut jetiga veepinnalt otsima, politsei tegeles otsingutega maismaal, kuid meest ei leitud. Otsingud jätkusid täna hommikul ning kella 12 paiku tuvastasid paadi ja sonariga jõel kadunud meest otsinud politseinikud jõepõhjast inimesele sarnaneva kogu. Kaasati tuuker, kes leidis Dorpati hotelli juurest veekogu põhjast mehe surnukeha. Uppumise täpsemaid asjaolusid vee lselgitatakse.

Tänavu on veekogudes uppunud juba 24 inimest.

Päästeamet tuletab veel kord meelde, et alkohol ja vesi ei käi kokku, sest purjus inimene väsib kiiresti ning ta ei pruugi oma võimeid adekvaatselt hinnata. Lisaks tuleks ujumiseks valida selleks ettenähtud koht, sest tundmatus kohas võib sattuda veekeeristesse või veekasvudesse. Palju vigastusi juhtub ka vette hüppamisel selleks mitte ettenähtud kohtades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles