Lillemüüjate paviljon valmib vastu talve

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Uueturu pargi kõrval tegutsevad lillemüüjad jäävad vähemalt sügiseni lageda taeva alla. Kui valmib esimene paviljon, on seal ruumi vaid ühele müüjale.
Uueturu pargi kõrval tegutsevad lillemüüjad jäävad vähemalt sügiseni lageda taeva alla. Kui valmib esimene paviljon, on seal ruumi vaid ühele müüjale. Foto: Ragnar Peets

Kaubamaja vastas tegutsevatele lillemüüjatele tellis Tartu linnavalitsus paviljoni, mille näidis pidi kesklinna tutvumiseks välja pandama eelmise nädala lõpus. Seda ei juhtunud ning nüüd on selge, et lillemüüjad peavad veel hilissügiseni lageda taeva all kauplema.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm selgitas, et paviljoni puitosa valmis läinud reedeks, kuid siis oli puudu selle metallkonstruktsioon. «Esmaspäeva õhtuks selgus, et näidispaviljoni metalldetailid valmivad septembri viimasel nädalal. Paigaldus saab sel juhul toimuda oktoobri alguses,» rääkis Tamm.

Näidispaviljoni mahub üks müüja. Abilinnapea sõnas, et paviljoni eesmärk on välja selgitada, kas selle funktsionaalsus ja linna sobivus on vajalikul tasemel. «Kui kõik klapib, tellitakse paviljone juurde, ning kui on vaja miskit paviljoni lahenduses kohendada, tehakse esmalt muudatused ja siis tellitakse juurde,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles