Omanäoline festival toob Tartusse meest, tehnoloogiast ja kunstist pakatava terviku

Tartu Postimees
Copy
Festivali saab nautida nii Tartu Uues Teatris kui ka Pallase galeriis.
Festivali saab nautida nii Tartu Uues Teatris kui ka Pallase galeriis. Foto: Erik Alalooga teos «Kontrapunkt hammasratastele ja biomehaanilisele käele»

Täna algab 27. augustini kestev valdkondadevaheline kunstifestival Tartu Interdistsiplinaar. Teist korda toimuv festival on Eesti kultuurielus ainulaadne, ühendades kunstiliikide vahealadel tegutsevaid kunstnike ning pakkudes publikule interaktiivseid elamusi.

Festival toob kokku teaduse, tehnoloogia, muusika, etenduskunsti, kujutava kunsti ja veel palju muud. Festivaliprogramm ühendab mee, kehad, hammasrattad ja kosmose, sidudes selle sümbioosi tehnoloogiaga.

Festivali üritused toimuvad Pallase galeriis ja Tartu Uue Teatri saalides.

Tartu Uue Teatri saalides astuvad üles:

◾️Luulur, Roomet Jakapi, Tanel Tätte, Henri Hütt, Külli Roosna & Kenneth Flak ja Tempecy Dance Company performance’iga «Mesi taarausu meskile»

◾️Külli Roosna & Kenneth Flak hübriidse helikunstiteose ja tantsulavastusega «Two Body Orchestra»

◾️Erik Alalooga, Andreas W, Anni Zupping, Eline Selgis ja Katrin Kubber postdramaatilise moodustisega «Kontrapunkt hammasratastele ja biomehaanilisele käele»

◾️Riina Varol, Eline Selgis, Helen Västrik ja Triinu Pungits installatiivse etendusega «Terra Incognita»

◾️Nüüdismuusika ansambel U:, eˉlektron & Mikk-Mait Kivi, kes toovad liitreaalsuse abil publikuni osa helilooja Udo Kasemetsa massiivsest 1992. aasta multimeediateosest «Timetrip to Big Bang and Back»

Galeriisse Pallas paigutub näitus «Vaheruum/ Liminal Space» kuue omanäolise projektiga, mis hõlmavad nii kujutavat kunsti, interaktiivset kunsti kui ka heliinstallatsioone Saksa, Austria, Hispaania, Norra ja Eesti kunstnikelt.

Näitus pakub võimalust kogeda valguse ja varju kõla, kirjeldada oma unistusi ning lasta end naerutada absurdihuumoril.

Tartu Interdistsiplinaari peakorraldaja on Krista Ojasaar ning programmi kureerijad on Riina Oruaas, Henri Hütt ja Enriko Mäsak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles