Nädalavahetusel põles Jõgevamaa mitmest nurgast

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Sille Annuk

Läinud nädalalõpp oli päästjatel võrdlemisi tegus, seda eriti Jõgevamaal, kus põlesid nii põllud, viljakuivati, kui ka turbapinnas.

Põlengud algasid reedel kell 12.31, kui häirekeskusele teatati, et Jõgeva vallas Eerikvere külas põleb põld. Kohale sõitnud Tabivere ja Palamuse päästjad said põlengu kiiresti kontrolli alla, kell 12.44 hakati üksikuid tulepesi kustutama. 200-ruutmeetrine põleng sai alguse kombaini tehnilisest rikkest.

20. augustil kell 20.37 helistati häirekeskusesse ja teatati, et Jõgeva vallas Pikkjärve külas põleb viljakuivati, leeke on näha katusel. Kohale sõitnud päästjad asusid leekides hoonet kustutama. Põles kuivati, kus omaniku sõnul oli sees 90 tonni hernest ja 15 tonni otra. Kella 22.05ks oli tuli lokaliseeritud. Põleng likvideeriti kella 2.25ks, kuid kahte punkrisse jäi veel hernest sisse, nii et hommikul tegeles omanik selle kättesaamisega edasi. Päästesündmusega tegelesid Annelinna, Jõgeva, Palamuse, Tabivere ja Tartu päästjad.

21. augustil kell 9.45 sõitsid päästjad Jõgeva valda Visusti külla, kus põles turbapinnas. Umbes 100-ruutmeetrine põleng kustutaid 4000 liitri veega kella 11.31ks.

21. augustil kell 16.04 teatati häirekeskusele põlevast viljapõllust Jõgeva vallas Kurista külas. Päästjate kohale saabudes põles umbes 50 ruutmeetrit kõrrepõldu, mis kustutati kella 16.19ks. Firma randaal randaalis üle põllu, et tulekahju edasi ei leviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles