Tartlastele vabavõitluse MMilt veel üks pronks

Tartu Postimees
Copy
Ron-Andro Selter võitis Abu Dhabis vabavõitluse noorte maailmameistrivõistlustel pronksmedali.
Ron-Andro Selter võitis Abu Dhabis vabavõitluse noorte maailmameistrivõistlustel pronksmedali. Foto: Tartu spordiklubi Englas

Sel nädalal peetakse Abu Dhabis vabavõitluse noorte maailmameistrivõistlused, kus eile toimunud U18 vanuseklassi võistluspäeval tuli Eesti esindaja, Tartu spordiklubi Englas võitleja Ron-Andro Selter (-70,3kg) pronksmedalile. See on tartlastele maailmameistrivõistlustelt juba teine medal – kolm päeva tagasi võitis samuti pronksi Taisto Teivil Kängsepp (U16 -57kg).

16-aastane Selter, kes võistleb selles vanuseklassis esimest aastat, võttis kahe matšivõiduga alagrupi võidu (alistus Rumeenia sportlase üle ja kohtunike otsusega võit Iirimaa esindaja vastu) ning liikus edasi kaheksa parema hulka.

«Esimese matši eel oli väga suur ärevus sees - ei mäletagi, millal selline varem on olnud. Aga matši minnes, peale esimest mahaviimist, ärevus kadus - sain aru, et see kõik siin on tehtav,» kommenteeris Selter esimese matši meeleolu. Teise matši kohta lisas Selter, et too vastane oli juba oluliselt tugevam ja kogenum: «Idee oli minna lööma ja vastase jalalöökide pealt mahaviimisi teha, aga see päriselt välja ei tulnud ning siis läks käiku plaan B: tegin mahaviimisi seinast. Matši ja koos sellega ka alagrupi võit tekitas hea tunde - sain aru, et nüüd liigume medali suunas.»

Veerandfinaalis võideti alistusega Uus-Meremaa esindaja. Selteri sõnutsi oli selleks matšiks tahtmist ja tugevust juba päris palju sees ning see maksis esimeses raundis natuke kätte: «Hakkasin kiirustama ja vead tulid sisse.»

Poolfinaali matši vastane oli eestlasele juba tuttav, sest sama mees alistas eelringis Selteri võistkonnakaaslase Rene Laia, oli väga tuline lahing.

«Kui vastasele käe külge panin sain aru, et ta on võidetav, aga kahjuks sel korral see veel ei õnnestunud,» lisasb Selter ning võttis võistluse kokku: «Täitsin enda miinimum ootused - sain päris palju matše, suutsin matšides väga palju teha varem trennis harjutatut ning jõudsin medalile!»

Treener Ott Tõnissaare sõnutsi võistlevad U18 vanuseklassi noored juba väga tõsises konkurentsis ning kategooria -70,3kg on üks nendest, kus palju eksimisruumi ei ole.

«Hea on näha, kui vormi ajastamine läheb täkke ning sportlane suudab endast aasta kõige olulisem võistlusel kõik välja panna ja ennast ületada. Poolfinaali võidust jäi puudu väga vähe, aga see jääb juba järgmiseks korraks,» lisas Tõnissaar.

Eestit esindas vabavõitluse noorte maailmameistrivõistlustel 11 sportlast, neist kolm Tartu spordiklubist Englas: Taisto Teivil Kängsepp, Ron-Andro Selter ja Rene Lai. Kokku võitis Eesti kolm pronksmedalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles