Tartus said mahvi lapsed, kellest valitakse välja abilised rahvusvahelisele naiste tenniseturniirile

Copy

Kes on pallipoisid? Tänapäeval on korrektne öelda pallilapsed! Aga need, kes tennisest huvituvad, teavad hästi, kellest jutt. Tennis on spordiala, kus kohtunike kõrval on ameteid teisigi. Väljakul läheb vaja näiteks välejalgseid abilisi, kes palle kokku korjavad ja neid mängijaile ette viskavad.

Pallilapsi treeniti sel nädalal Tartus, põhjuseks septembri lõpus aset leidev rahvusvaheline naiste tenniseturniir WTA 250 Tallinn Open, kus on harukordne võimalus näha Kaia Kanepit ja Anett Kontaveiti koduväljakul võistlemas.

Treener Evelin Vaino sõnul on pallilaste ülesanne olla võistleja ja kohtuniku abiline ning tagada, et tennisepallid õigel ajal õiges kohas oleksid. Pallilaste oskuste hulka kuulub ka tennisemängu reeglite tundmine ja punktide lugemine. Neil tuleb olla väga tähelepanelik ja abivalmis.

Tartu pallilaste treeningust Veeriku tennisekeskuses võttis neljapäeval osa 42 enam kui kümne aasta vanust last. Treeningpäev kestis kuus tundi, mille jooksul selgitati välja laste reaktsiooni- ja jooksukiirus, koordinatsioon ning pallide püüdmise osavus. Päeva lõpus sai igaüks olla ka väljakul ning pallilapse tööd reaalses mängusituatsioonis proovida.

Kes Tartu pallilastest WTA turniirile pääseb, see otsustakse treener Evelin Vaino sõnul esmaspäeval. «Lõplik valik käibki kiiruse, vastupidavuse ja pädevuse järgi,» rääkis ta. «Pallilapse töö on pingeline ning nõuab head keskendumisvõimet ja suurt füüsilist vastupidavust. Esmaspäeval me siis oma märkmete ja tähelepanekute järgi otsustame, kes tähtsale turniirile Tartust abiliseks pääseb.»

WTA turniiri pallilaste treeningpäevi on sel suvel peetud juba nii Tallinnas kui ka Pärnus. Treener Evelin Vaino, kes on Pärnu kesklinna tennisekooli direktor, ütles, et treeningupäevade tulemusel valitakse välja 60 pallilast, kelle ülesanne on aidata WTA turniiril osalevaid mängijaid ja kohtunikke.

Ainuüksi Tallinna treeningpäevale oli registreerunud 79 last, Pärnu koolitusel osales ligi 40 ning Tartus 42 poissi ja tüdrukut. Pallilasteks igatsevad saada tavaliselt tennisemängu kiindunud lapsed, kelle suur unistus on oma elus kordki sattuda samale väljakule mõne profiga.

WTA 250 Tallinn Open rahvusvaheline turniir toimub 24. septembrist 2. oktoobrini Foruse tennisekeskuses Tondil. Nõusoleku turniiril osalemiseks on andud Eesti esireketid Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Selle aasta Eesti meistrivõistluste naiste üksikmängu võitjana pääseb turniirile ka Jelena Malõgina (WTA 332.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles