FOTOD ⟩ Tartumaal juhtunud kolme auto kokkupõrkes sai viga üheksa ning hukkus üks inimene (7)

Copy

Teade raskest liiklusõnnetusest laekus häirekeskusele reede päeval kella 12.41 ajal. Esialgsetel andmetel põrkasid Tartu lähistel Maramaa külas Tartu–Jõgeva–Aravete 4. kilomeetril kokku kolm sõidukit. Õnnetuses hukkus keskealine mees ning viga sai üheksa inimest, kellest viis olid lapsed.

Avariisse sattus kaks sõiduautot Volkswagen ning üks mikrobuss, mida juhtis 42-aastane mees. Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et avariisse sattunud Volkswagen Passatil murdus muu hulgas küljest vasak esimene ratas, mis seisis autost mitu meetrit eemal. Autode keredetaile oli paiskunud avariikohast mitmekümne meetri kaugusele kergliiklusteele.

Ränk õnnetus juhtus, kui Jõgeva poolt Tartu suunas liikunud Volkswagen Passat, mida juhtis 41-aastane naine, kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku Nissani mikrobussi ning Volkswagen Golfiga.

Kolmes masinas oli kokku 11 inimest: Volkswagen Passatis oli juht ning kõrvalistmel väike laps; Volkswagen Golfis oli vaid juht, 61-aastane mees ning Nissani mikrobussis oli kaheksa inimest, neist neli lapsed.

Raske kokkupõrke järel paiskus Nissani mikrobussist välja kaasreisija, 41-aastane mees, kes oli esmase info järgi turvarihmaga kinnitamata. Ta sai sedavõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuskohal.

Avariikohalt toimetati haiglasse üheksa inimest: Volkswagen Passati juht ja sõidukis viibinud 5-aastane poiss, Volkswagen Golfi juht ning Nissanis olnud 38-aastane naine, 33-aastane naine, 7-aastane poiss, 11-kuune poiss, 4-aastane tüdruk ja 1-aastane tüdruk.

Õnnetus juhtus asfaltkattega teelõigul lauges kurvis, kus nähtavus oli hea. Maksimaalne lubatud kiirus seal on 90 kilomeetrit tunnis. Kõikide sõidukite juhid olid kained ja omavad juhtimisõigust.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets nentis, et palavad ilmad panevad liiklejad raskesse olukorda. «Kuumuses kipub tähelepanu kergelt hajuma, mistõttu tuleks praegu sõites olla tavapärasest veelgi tähelepanelikum ning sõita vajaduse korral aeglasemalt, et jõuaks ümbritsevat märgata ja ohu korral reageerida,» ütles ta. «Tehke teekonnal paus, kui tunnete väsimust või kuumast loidu olemist. Värskendage end veega ning kui pikemal teekonnal on tarvilik, vahetage juhte, et roolis oleks reibas sohver.»

Operatiivjuht märkis sedagi, et suuremates sõidukites ei tohiks enesestmõistetavana võtta suuremat turvatunnet ning sealgi tuleb igal juhul kinnitada turvarihm, sest halbade asjaolude kokku langedes võib just rihma kinnitamata jätmine kaasa tuua traagilised tagajärjed.

Raske õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

Liiklus oli avariikohas mitu tundi suletud. Tee avati sõidukitele taas kell 16.40.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles