FOTOD Tartu-Jõgeva maanteel möödasõitu teinud mootorrattur põrkas kokku sõiduautoga (3)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy

Tartu-Jõgeva maanteelt Kärknasse viiva ristmiku lähedal sõitis neljapäeva pärastlõunal sõiduautole Ford vasakpoolselt küljelt sisse mootorratas, mille juht paiskus masina seljast maha. Esialgseil andmeil oli sõiduauto juht tegemas vasakpööret, mida aga ei näinud maanteed mööda liikunud mootorrattur.

Kokkupõrke tagajärjel paiskus kaherattalise seljast maha ja sai vigastada 41-aastane mees, kelle toimetas kiirabi kontrolliks haiglasse, muu hulgas selgitatakse seal vereprooviga ka tema kainus. Autojuht oli kaine ning mõlemad juhid omasid juhtimisõigust.

Ühe sündmuskohal viibinu sõnul on õnnetuspaigas möödasõit keelatud, ent mootorrattur oli õnnetuse hetkel möödunud juba mitmest sõidukist.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. «Praegu on teada, et mootorrattur oli parasjagu eesliikuvatest sõidukitest möödasõidul, kui kolonnis liikunud Ford alustas vasakpööret kõrvalteele. Toimus Fordi ja mootorratta kokkupõrke, milles sai viga rattur. Ta viidi haiglasse, kus muuhulgas selgitatakse vereprooviga ka tema kainus,» rääkis PPA pressiesindaja Ragne Keisk. Ta lisas, et autojuht oli kaine ning mõlemad õnnetuses osalejad omasid juhtimisõigust.

Õnnetusse sattunud mootorratturi sõnul ei olnud esmaspäeva hommikuks aga politsei tema käest ütlusi võtnud, ka ei nõustu rattur esialgse infoga. Mootorratturi väitel alustas ta möödasõitu autokolonnist kohas, kus tohtis seda alustada ja vasakpööret tegev autojuht ei märganud mootorratturit, sest ei vaadanud peeglisse. «Avarii toimus seal, kus ei tohtinud möödasõitu alustada, aga tagasi reastuda polnud võimalik, sest autokolonn hoidis keelatult väikest pikivahet,» selgitas mootorrattur.

«Kuivõrd rattur viidi sündmuskohalt haiglasse, siis on ta täna seisuga tõesti veel üle kuulamata,» tõdes PPA pressiesindaja esmaspäeva pärastlõunal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles