Purjus seltskond harrastas ohtlikke mudamänge

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kuumad suvepäevad meelitavad inimesi kõikjal veekogude äärde. Pilt on illustratiivne.
Kuumad suvepäevad meelitavad inimesi kõikjal veekogude äärde. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Kolmapäeval kell 16.18 helistas häirekeskusesse inimene, kes teatas, et Elva vallas Uderna külas on järve äärde kogunenud joobes seltskond – tehakse lõket ja ujutakse.

Teataja hinnangul olid pidutsejad iseendale ohtlikud. Sellega nõustusid ka kohale rutanud päästjad, sest joobes seltskond teatas neile, et soovib lihtsalt suviseid mudamänge mängida.

Päästjad selgitasid purjus kambale, et alkoholijoobes ei ole turvaline vette minna ning tuleohtlikul ajal lõket tehes peab järgima ohutusreegleid.

Viimastel nädalatel on olnud hulganisti kuuma ilmaga päevi ning ka lähipäevadeks prognoosib keskkonnaagentuur õhutemperatuuri püsimist üle 30 kraadi. Seepärast rõhutavad nii päästjad kui politseinikud, et kuuma ilmaga tasub igaühel mõelda nii enda kui oma lähedaste ohutusele.

«Ohutust tuleb meeles pidada ka suviseid veemõnusid nautides,» vahendas päästeameti kommunikatsioonijuht Liina Valner. «Ujuma tasub minna koos sõbra või lähedasega, et vajadusel oleks abi lähedal. Unustada ei tohi tõsiasja, et alkohol ja vetteminek ei käi kokku. Suplejale võib saatuslikuks saada isegi väike kogus lahjat alkoholi.»

Eeloleval nädalavahetusel käivad päästjad üle Eesti populaarsemates supluspaikades, et hoida ohutusel silma peal ning selgitada jahutust otsivatele inimestele ka vee ja palavusega kaasnevaid ohte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles