Päästjad kustutasid prügilõkke ja aitasid kodus kukkunud meest

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Päästjad kustutasid lõkke, kus põles elektrikaablid ja ehituspraht.
Päästjad kustutasid lõkke, kus põles elektrikaablid ja ehituspraht. Foto: Lõuna päästekeskus

Jõgevamaal vajas päästjate abi eakas mees ning päästjad käisid kustutamas ka prügilõket.

Kolmapäeva õhtul kella poole üheksa paiku said päästjad teate, et Põltsamaa vallas Võisiku külas on vanem mees oma kodus kukkunud ning karjub appi. Kahjuks naabritel tema koduvõtmeid polnud, mistõttu sisenesid kohale saabunud päästjad korterisse akna kaudu ning andsid abivajaja üle kiirabile.

Päästjad käivad sageli väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ning ei suuda enam ise püsti saada ega liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab. Eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud on kasulik tõsiste tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks neile ohutuks kohandada. Selleks saab abi ja nõu küsida kohaliku omavalitsuse sotsiaalabiosakonna töötajatelt.

Kolmapäeva õhtul kolmveerand kümne paiku sõitsid päästjad Jõgeva alevikku, kus Ööbiku tänaval oli vaja kustutada ohutusnõuetele mittevastav prahilõke. Lõkkes põletati ehitusprahti ja kaableid ning ka elementaarsed tuleohutusnõuded olid täitmata. Päästjad kustutasid ohtliku ja järelevalveta lõkke veidi pärast kella kümmet.

Päästjad tuletavad kõigile meelde, et lõkkesse tohib panna vaid puhast, immutamata puitu ning pappi ja paberit. Mööblit, immutatud või värvitud puitu, rehve, kaableid, plasti, riideid ja ehitusjäätmeid ei tohi lõkkesse visata, kuna nende põletamine mürgitab otseselt loodust ja inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles