Riia–Valga rongiliikluse pikendamine Tartuni seisab vaid raha taga

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Pirogovi pargi rattaparklas istus Tartus leiutatud vesinikuratta sadulasse Läti transpordiminister Tālis Linkaits, kes ajab usinalt Riia–Tartu rongiliini asja. Ka majandus- ja taristuminister Riina Sikkut tegi selle sõiduriistaga väikse tiiru.
Pirogovi pargi rattaparklas istus Tartus leiutatud vesinikuratta sadulasse Läti transpordiminister Tālis Linkaits, kes ajab usinalt Riia–Tartu rongiliini asja. Ka majandus- ja taristuminister Riina Sikkut tegi selle sõiduriistaga väikse tiiru. Foto: Margus Ansu

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut visiteeris koos Läti transpordiministri Tālis Linkaitsiga esmaspäeval Tartut ning kohtumisel siinsete linnaisadega olid põhiteemadeks Rail Balticu hetkeseis ning rongiühendus Tartu ja Riia vahel, aga ka linnavalitsuse organiseeritud rattaringlus.

Kohtumisel pidasid ministrid ja linnavalitsuse esindajad nõu selle üle, kuidas võiks edendada rööbastee loomist Eesti ja Läti vahel mööda Rail Balticut. Ent kuna hiigelprojekt venib ning Tartu ja Riia vahel soovivad võimukandjad rongiliiklust näha juba hiljemalt 2024. aastal, loodetakse selleks nüüd piisavalt raha saada Eesti riigilt.

Kehv ühendus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles