Mungaroll nõudis nii piibli kui ka ladina keele õppimist, puudu jäi vaid kloostrikogemus

Emily Lieberg
, Suvereporter
Copy
«Apteeker Melchiori» triloogias dominiiklaste priorit kehastavat Ken Rüütlit võib peamiselt näha lavalaudadel. Lavastusi on näitlejal praegu nii palju käsil, et esimese hooga ei suuda ta kogu loetelu ettegi kanda.
«Apteeker Melchiori» triloogias dominiiklaste priorit kehastavat Ken Rüütlit võib peamiselt näha lavalaudadel. Lavastusi on näitlejal praegu nii palju käsil, et esimese hooga ei suuda ta kogu loetelu ettegi kanda. Foto: Ragnar Peets

Eeloleval reedel jõuab kinodesse «Apteeker Melchiori» krimitriloogia teine film «Apteeker Melchior. Viirastus». Keskaegse mõrvamüsteeriumi virvarris kohtuvad filmisõbrad ka juba esimesest osast tuttava dominiiklase Hinricuga, keda kehastab laia naeratusega Vanemuise teatri näitleja Ken Rüütel.

Ehkki see oli noore näitleja esimene ekraanikogemus, tegi Rüütel mungarolli täitmiseks põhjaliku eeltöö, mis üllatas isegi filmi režissööri Elmo Nüganeni.

Esimeses filmis tõusis teie tegelane Hinric mungast prioriks ehk dominiiklaste kloostri peaks. Mis ootab Hinricut ees teises osas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles