Päevatoimetaja:
Richard Särk

Politsei ei pidanud Elva hiphopifestivalil palju vaeva nägema, et keelatud aineid tabada

Copy
Täna öösel kella 2 seisuga oldi tabatud kaks suurt ja viis väikest kogust keelatud aineid.
Täna öösel kella 2 seisuga oldi tabatud kaks suurt ja viis väikest kogust keelatud aineid. Foto: Jürgen Puistaja

Sel nädalavahetusel aset leidnud Elva hiphopifestivali politseioperatsiooni käigus on Lõuna-Eestis rikkumisi fikseeritud 230. Seda on äärmiselt palju, tõdes Tartu jaoskonna patrulltalituse ja ühtlasi ka festivali politseikontrolli juht Argo Arukase.

Tänavuste rikkumiste arv ja iseloom jäid kahjuks samale tasemele nagu läinud aastatel. Samamoodi ei tulnud palju vaeva näha keelatud ainete tabamisega. Täna öösel kella 2 seisuga tabati kaks suurt ja viis väikest kogust keelatud aineid. «Oleme inimestele öelnud, et oleme siin väljas. Et mõelge, mida teete, aga see sõnum pole vist ikka kohale jõudnud,» ohkas Arukase.

Politseipatrull oli festivali kahel päeval väljas Elva linna sissesõitudel. Politseioperatsioonist võttis festivali esimesel päeval osa 44 ametnikku, laupäeval oli kohal 32 ametnikku. Festivalialal pidas korda turvafirma. 

Autode hulga järgi hindas Arukase, et pidulisi võis olla ligi 2000. Rikkujad olid suures jaos alkoholi- või narkojoobes mootorsõidukijuhid. Reedel peeti kinni kaheksa, laupäeval kuus narkojoobekahtlusega juhti. Kätte on saadud ka narkojoobes alaealisi. 

Arukase rõhutas, et kõik rikkumised ei ole ilmtingimata olnud seotud Elva hiphopifestivaliga. «Oli ka kohalikku elanikkonda. Sellist eraldi aruandlust me pidama ei hakanud, muidu poleks saanud oma põhitööd üldse teha.»

Patrullitakse ka pühapäeval, kui festivalialalt lahkutakse. «Oleme seal suhteliselt avalikult väljas, nii et kui enesetunne hea ei ole, on inimesel võimalik meie juures kainuskontroll teha,» ütles Arukase. «Aga mõned patustajad on ikkagi juba kätte saadud. Kahjuks.» Kriminaalmenetlus alustatakse, kui veres on rohkem kui 0,75 promilli alkoholi.

Kohe festivali alguses, reedel veidi pärast kella 16 sai häirekeskus väljakutse festivaliala väravate juurde, kus 28-aastast noormeest oli tabanud terviserike. Politseinikud püüdsid kohale jõudes noormeest elustada, hiljem võttis elustamise üle kiirabi, kuid kahjuks ei õnnestunud noormehe elu päästa. Surma asjaolud on praegu ebaselged, sõnas Arukase.

Tagasi üles