Politseikoer Vedur leidis ööpimeduses tihnikust eksinud korilased (1)

Tartu Postimees
Copy
Politseikoer Vedur, kes on Eesti teenistuskoerte seas üks osavamaid jäljekütte ning ekspert just metsa eksinud inimeste leidmise alal (pilt on illustreeriv).
Politseikoer Vedur, kes on Eesti teenistuskoerte seas üks osavamaid jäljekütte ning ekspert just metsa eksinud inimeste leidmise alal (pilt on illustreeriv). Foto: Lõuna prefektuur / Facebook

Ööl vastu laupäeva, 13. augustit sai häirekeskus teate, et Tartumaal Peipsiääre vallas on metsa eksinud kaks prouat. Naised leiti tund pärast otsingu algust politseikoera Veduri eestvedamisel.

Kohalikku tihnikut kammisid läbi kaks politseinikku ühes teenistuskoer Veduriga. Tunnike metsas seiklemist, kohalikega suhtlemist ning eksinud inimeste jälgede ajamist kandis vilja, kui Veduri terav nina otsingumeeskonna eksinud prouadeni juhatas.

Naised olid küll pikast metsas viibimisest väsinud, ent siiski hea tervise juures. Nad juhatati metsast välja ning viidi turvaliselt koju.

Kuivõrd käes on koriluse hiilgehetk, tuleb meeles pidada, et kui metsa minna, peab alati kaasa võtma laetud akuga mobiiltelefoni, et endale hätta sattudes abi kutsuda.

Eksides ei tohiks loota pimedale õnnele, vaid anda aegsasti häirekeskusele teada ning jääda kohapeale abi ootama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles