Lille noortekeskuses tähistatakse rahvusvahelist noortepäeva

Tartu Postimees
Copy
Noortepäeva tähistatakse iga aasta 12. augustil.
Noortepäeva tähistatakse iga aasta 12. augustil. Foto: Tartu Noorsootöö Keskus

Tartu noorsootöö keskus tähistab reedel kell 1822 noortepäeva Lille noortekeskuse hoovis toimuva peoga. Õhtu vältel on kõikidel noortel ja nooremeelsetel võimalik osa võtta parkuuri, crossfit'i ja trikiratta töötubadest, meisterdada nahast käekotte, osaleda Psühhobussi tegevustes ja mängida õuemänge. 

Avatud on ka Nassu noortekohvik, kust saab osta suupisteid ja mille kogu tulu läheb Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile. Kell 20 astub terrassilaval üles Sanna ning kell 21 Carlos Ukareda ja Andres Estna Duo.

Ülemaailmset noortepäeva tähistatakse 12. augustil alates 1999. aastast. Päevaga soovitakse esile tõsta noorte panust ühiskonna arengusse. Ühinenud rahvaste organisatsiooni (ÜRO) sõnul pole noored mitte ainult homsed juhid, vaid nad teevad juba praegu ühiskonnas olulisi muutusi.

2022. aastal on noortepäeva teema põlvkondadevaheline solidaarsus, mille eesmärk on võimendada sõnumit, et ÜRO välja antud säästva arengu eesmärkide saavutamiseks ja tegevuskava täitmiseks on vaja teha koostööd kõikide põlvkondade vahel.

Seetõttu on noortepäeva tunnuslause «Creating a World for All Ages» ehk «Maailma loomine igale vanusele». Samuti soovitakse teemavalikuga tõsta inimeste teadlikkust ealisest diskrimineerimisest. Vanusega seotud takistused puudutavad eelkõige noori ja vanemaid inimesi ning avaldavad kahjulikku mõju tervele ühiskonnale. Oluline on, et ühiskondlike probleemide lahendamine ja valdkondade arendamine pole vaid ühe eagrupi kanda.

Tartu noortepäeva korraldab Tartu noorsoo​töö keskus ja toetab Tartu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles