Teose kogemiseks sai üheksa-aastane Teodor kõrvaklapid ning nägemist takistavad prillid. Kunstirännakul juhendasid teda kõrvaklappidest kostuv lindistus ning üks töö autoritest Martina Seitl (paremal). Kõrvalt toetas ka teose teine autor Christer Lundahl (tagaplaanil).
Teose kogemiseks sai üheksa-aastane Teodor kõrvaklapid ning nägemist takistavad prillid. Kunstirännakul juhendasid teda kõrvaklappidest kostuv lindistus ning üks töö autoritest Martina Seitl (paremal). Kõrvalt toetas ka teose teine autor Christer Lundahl (tagaplaanil). Foto: Kristjan Teedema

Kuigi kultuuripealinnaks saamiseni läheb veel üksjagu aega, käivad kunstimuuseumis juba hooga ettevalmistused. Ülejärgmise aasta kultuuriprogramm toob Tartusse ka Rootsi kunstnikeduo Lundahl & Seitli interaktiivse teose «Kadunud ruumi sümfoonia», mida on esitatud pea 40 muuseumis üle maailma. Justnimelt esitatud, sest tegemist pole ei taiese, skulptuuri ega installatsiooniga, vaid hoopis 2009. aastal alustatud teosega, mis areneb ja avaldub iga külastaja kujutlusvõime abil täiesti isemoodi.

Kunstnikud teevad koostööd Tartu 2024 projektiga «Kunst loob lähedust», mille eesmärk on luua kunstialaseid ja sotsiaalseid oskusi arendav haridusprogramm ning näitus kuue- kuni kümneaastastele lastele.

Kommentaarid
Copy