Corelli Music paneb Tähtvere mõisa häärberis kõlama baroki

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Ansambel Corelli Consort ühendab sageli oma esinemised Jüri Kuuskemaa (ees pooleldi külili) sõnaliste etteastetega.
Ansambel Corelli Consort ühendab sageli oma esinemised Jüri Kuuskemaa (ees pooleldi külili) sõnaliste etteastetega. Foto: Karin Helstein/Corelli Music

Agentuur Corelli Music jätkab kontserdisarjaga «Eesti mõisad» meie rikkaliku kultuuri- ja arhitektuuripärandi väärtustamist ning sellele tähelepanu tõmbamist. Kontserdiagentuuri kunstilise juhi Mail Sildose teatel on ühtlasi kavas tähistada ajastu pillidel mängiva barokkansambli Corelli Consort 30. aastapäeva.

Tähtvere mõisa häärber.
Tähtvere mõisa häärber. Foto: Kristjan Teedema

Esimene kontsert on 12. augustil kell 18 Tähtvere mõisas (Kreutzwaldi 1a). Kavas on Antonio Vivaldi «Neli aastaaega», milles kõlavad ka autori vahetekstid.

Kuulajate ees on Corelli Consort koos Anthony Mariniga (USA/Itaalia barokkviiuldaja). Kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa loob ajaloolise tausta.

Foto: Martin Chiang / Corelli Music

Aastal 1999 alanud kontserdisari ulatub juba sel pühapäeval sajanda mõisani. Reedesele Tähtvere mõisa kontserdile järgneb sama eeskavaga esinemine laupäeval Allikukivi veinimõisas Pärnumaal ja pühapäeval Peningi mõisas Harjumaal.

Sajandaks mõisaks kontserdisarjas on Peningi sattunud Mail Sildose sõnul juhuse tahtel. Sealse mõisa hoonestus teeb läbi suurt taassündi.

«Esimese objektina sai elamiskõlbulikuks teenijate maja, ent ka peahoone taastamine on jõudsalt edenenud,» lisas Corelli Musicu kunstiline juht. «Mõisasüdame ostnud tallinlane doktor Arvo Haug, Eesti tuntud psühhiaater, tervishoiujuht, esimene seksuoloog ja poliitik, on siin koos abikaasaga kõvasti vaeva näinud ja raha kulutanud. Kõik pole veel kaugeltki valmis, aga esimese korruse ruumid on juba vägagi esinduslikud ning sisustatud ka ehtsa ajaloolise mööbliga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles