GALERII ⟩ Täna avatud Nõlvaku hooldekodus saab leili visata ka käimisvõimeta elanik

Copy

Peamiselt liikumispuude ja dementsusega eakatele valminud Nõlvaku kodu on tänasest avatud ning võimaldab peavarju kahekümnele kliendile. Vastvalminud hoonesse kolivad need tartlased, kes vajavad igapäevastes toimingutes kõige rohkem hoolt ja tuge.

Täna lõunal lõigati avamislint läbi maja juures, mis abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on sotsiaalvaldkonna jaoks suisa märgilise tähtsusega, sest inimeste väärika vananemise toetamises ja pikaajalises hoolduses on olnud väljakutseid nii Tartus kui ka kogu Eestis. «Üks suuremaid on kahtlemata kohtade puudus hooldekodudes. Selles majas leiab kodu kakskümmend kõige suurema hooldusvajadusega inimest ning sügisel avatakse Tartus suurem eluringikeskus, kus on üle 130 koha, mistõttu on mul väga hea meel selle üle, et oleme astunud päris jõulisi samme selleks, et tartlastel oleks võimalik leida väärikas hooldekodukoht võimalikult enda kodu lähedal,» rõõmustas Lees.

Lees tõdes, et ehkki väljakutseid on veel, on riigil juba toetusplaanegi. «Riigil on plaanid, kuidas ka hooldekodukoha eest tasumisel hakata võib-olla veidikene rohkem hoolt kandma kui seni,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles