Imelik teeremont: asfalt maha ja üles, maha ja üles ... Miks nii?

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Räpina maanteel Prisma taga oli nädalavahetusel pool sõidutee ühest suunast saanud paksu asfaldikihi, teist poolt katsid aga freesimise jäljed.
Räpina maanteel Prisma taga oli nädalavahetusel pool sõidutee ühest suunast saanud paksu asfaldikihi, teist poolt katsid aga freesimise jäljed. Foto: Raimu Hanson

Räpina maantee äärsed elanikud Tartu servas on tähele pannud nende silmis imelikku tegevust maanteeremondis: asfaltkate on maha pandud ja siis üles võetud, misjärel on samasse kohta taas asfalt maha pandud ja jällegi üles võetud. Miks remonditakse teed niimoodi?

Vastab transpordiameti ehituse projektijuht Gened Sander:

Sellel maanteelõigul taastatakse teekatet. Kõigepealt märgiti vanasse teekattesse aastate jooksul tekkinud defektsed kohad. Need freesiti sügavalt sisse ja pandi neisse tugevama fraktsiooniga asfaltsegu. Järgnes lõigu katmine tasandusseguga ehk käidi üle peeneteralise seguga, et võtta välja rattaroopad ja muud ebatasasused. Seejärel freesiti kiht maha, et tagada võimalikult tasane pind. Selle peale pannakse viimane, kulumiskiht, mis jääb autodele sõitmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles