Andre auhinnatud juustud päästsid talu raskustest

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Andre farmi perenaine Erika Pääbus käib iga päev laudas lehmadega juttu ajamas.
Andre farmi perenaine Erika Pääbus käib iga päev laudas lehmadega juttu ajamas. Foto: Margus Ansu

Andre juustufarm on tuntud üle Eesti ja väljaspool kodumaa piiregi. Farmi laudas elab ligi 400 lehma, mullikat ja vasikat, kellest 200 lehma annavad päevas pea viis tonni piima. Lehmakari kasvab pidevalt, sest nõudlust juustu järele on küllalt. Kui praegu taastuvad pererahvas ja tosin töötajat veel avatud talude päevast, mil farmi külastas üle kuue tuhande inimese, siis juba augusti lõpus ja septembris algavad ettevalmistused jõuludeks.

Talude päeva ja jõulude vahele jääb veel ka tiitli tähistamine, sest taas on just Andre farm teinud Eesti parima juustu – Andre Musc Old ehk tugeva muskaatpähkli noodiga juust on Eesti taluliidu arvates see kõige kõigem.

Tartust veerandsaja kilomeetri kaugusel need juustud valmivadki, teisipäeval tegid meistrid 18 suurt juustukera, mis läksid soolvette likku. Külmruumi riiulitel on juustukerasid, nii suuri kui pisikesi, sadu ja vähemalt sama palju on neid tootmismaja kõige viimasel korrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles