Kooliaasta hakul on puudu rohkem kui poolsada õpetajat

Egeli Raudmäe
, Suvereporter
Copy
Laeva põhikooli direktor Tiina Luige on rõõmus, sest õpetajakohad täituvad jõudsalt, kuid on koole, kus seis on palju kehvem.

 
Laeva põhikooli direktor Tiina Luige on rõõmus, sest õpetajakohad täituvad jõudsalt, kuid on koole, kus seis on palju kehvem.  Foto: Kristjan Teedema

Kolme nädala pärast täituvad terve suve tühjana seisnud klassiruumid väikeste ja suurte õpihimuliste koolilastega. Siiski leiab veebist õpetajakohtade pakkumisi veel kamaluga. Mida teha, kui klass on õpilasi täis, aga õpetajat sinna saata pole?

Kui otsida vabu õpetajakohti Tartumaal, koorub tööportaalidest ja koolide kodulehtedelt välja 76 konkursikohta. Otsitakse direktoreid, paari huvijuhti, aga samuti hulganisti aineõpetajaid ja eripedagooge. Mida kaugemale linnast, seda rohkem on ka vabu töökohti.

Laeva põhikooli direktor Tiina Luige on eesootava kooliaasta suhtes optimistlik ja lootusrikas. Praegu käib konkurss, et leida nende kooli veel mõni õpetaja, kuid tema sõnul pädevaid kandidaate on ning muretsemiseks põhjust pole. «Mina tunnen ennast üsna julgena – on kandidaate, kelle seast valida,» sõnas Luige.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles