GALERII ⟩ Tammelinna kodukohvikud üllatasid nii heade maitsete kui ka muusikaga

Copy

Särisevad burgerid ja jahutavad kokteilid olid Tammelinna kodukohviku Uugenlandi peamine kaup. Väikeses hoovis oli einestajaid palju ning burgerite tegu käis grillmeister Illimar Soosaarel nobedalt, aga ootajaid oli siiski omajagu.

Uugenland osales kodukohvikute päeval tänavu neljandat korda. Sooja suveilma mõjutusel olid nii alkoholiga kui ka ilma tehtud mojito'd vägagi sobiv jahutus nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Ülimenukad olid ka Peeter Volkonski ja Heret Pauskari kodukohvikud. Kui esimese menüüs oli suvine Eesti toit ehk värske salat, šašlõkk ja erinevad koogikesed, siis Pauskari koduhoov viis Itaaliasse. Itaalia toodete kodumaale toomisega tegeleva naise koduse restorani menüüst sai nii pitsat, lasanjet kui ka gelato't. Kõike pikem inimeste rivi oligi Itaalia kohviku värava taga ning juba lõunaks oli menüüvalik ka kokku kuivanud.

Menukas oli ka tordimeister Karin Partsi retrohõnguline kohvik, kus menüüs olid nii magusad kui ka soolased hõrgutised. Mulksukohv, rummikook ja mokakänd olid vaid mõned ajaloo retseptiraamatusse kuuluvad maitseelamused, mida suvises kohvikus mekkida sai. Ka muidu Tammelinnas üsna tuntud tordimeistri hõrgutisi olid huvilised sööma tulnud juba varakult, sest maiused said otsa kiiresti.

Elavmuusika kohvikus astus üllatusena üles Tartu linnavolikogu liige Nikolai Põdramägi, kes laulis tuntud Eesti hitte, esinemise lõpetas ta looga «Tartu marss». Muusikat saab kuulata ka Peeter Volkonski kodukohvikus Gard Rock Cafes, kus õhtul on professorite disko. Päeval esinesid Paul Neitsov ja Mait Trink ning Jaak Tuksam. Hoovis oli püsti ka ainult tervete asjade parandustelk, mis pakkus humoorikat meelelahutust. Muu hulgas tehti «terveks» ka Tartu ülikooli õppeprorektor Aune Valgu koer.

Tamme kooli hoovis said nii lapsed kui ka täiskasvanud punuda Ukraina jaoks varjevõrke. Ka müüdavatest pirukatest ja supist saadud tulu läheb annetuseks. Varjevõrke saab lisaks tänasele punumisele punuda veel ka laulupeomuuseumis ja Jakobi 2 õppehoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles