Päästjad võtavad napsised suplejad pihtide vahele

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Kuumapatrull vaatab üle ka supelrandade päästevarustuse, mida vandaalid kipuvad aeg-ajalt rüüstama. Pildil Tartu komando meeskonnavanem Marek Kutsar.
Kuumapatrull vaatab üle ka supelrandade päästevarustuse, mida vandaalid kipuvad aeg-ajalt rüüstama. Pildil Tartu komando meeskonnavanem Marek Kutsar. Foto: Kristjan Teedema

Kurb statistika näitab, et viimastel aastatel on enam kui poolte uppumissurmade üks tegureid olnud alkohol. Juba mitmendat hooaega käivad päästjad palavate ilmadega avalikes supelrandades suvitajatele sõbralikult märku andmas, et vägijook ja ujumine kokku ei käi.

Viimaste aastate uppumissurmade statistika on küllalt traagiline – sellele annab tooni alkoholijoobes ujuma läinud ja uppunud inimeste arv. Selle suve kuudel on Lõuna-Eestis uppunud juba kaheksa inimest, kellest esialgsetel andmetel olid pooled uppumise ajal alkoholijoobes. Viimati uppus 28. juulil Valgas Pedeli jõkke raskes joobes ujuma läinud noormees.

Murelikuks tegevate numbrite pärast käivad päästjad juba mitmendat hooaega palavate ilmadega avalikes supelrandades patrullimas ja inimestega veeohutusest rääkimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles