Tõuksipatrull ohjeldab anarhiat kergliikluses (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Ehkki kiivri kandmine on kohustuslik vaid 16. eluaastani, soovivad politseinikud peakaitset kandes olla eeskujuks ning palusid sama teha ka ajakirjanikul.
Ehkki kiivri kandmine on kohustuslik vaid 16. eluaastani, soovivad politseinikud peakaitset kandes olla eeskujuks ning palusid sama teha ka ajakirjanikul. Foto: Ragnar Peets

Et võrdlemisi suurtel kiirustel juhtuvad õnnetused kergliiklusteel on saanud igapäevaseks, pööravad politseinikud tänavu suvel tavalisest suuremat tähelepanu ratturitele, olgu nende sõiduvahendiks elektri- või kondimootoriga masin. Teisipäevasel kontrollkäigul juhtisid Tartu korrakaitsjad kodanike tähelepanu liiklusmärkidele, kuid reidi lõpetas hoopis Saksamaalt pärit alaealiste toidukullerite kontroll.

Kiiver pähe!

Teisipäeval lubasid piirkonnapolitseinik Gabriel Kisar ja abipolitseinik Siim Mühlberg Tartu Postimehe ajakirjanikul endaga ühe vahetuse kaasa teha, et näidata olukorda kergliikluses. Raskeim õnnetus juhtus tänavu 13-aastase noormehega, kes elektritõuksilt kiivrita kukkudes sedavõrd raske peapõrutuse sai, et leiti hiljem oma voodist surnuna. Ehkki kohustus kiivrit kanda on vaid kuni 16-aastastel, soovivad politseinikud peakaitset kandes olla eeskujuks, samuti võtsid nad teeületusel ratta käevangu ning ületasid vöötradu jalgsi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles