Politsei lõpetas kõrge punaväelase mälestusmärgi kadumise uurimise

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Tankilahingu paiga tähistuseks ja kindralmajor Pavel Potapovi mälestuseks püstitatud monument seisis aastakümneid nn Kindralimäel männipuude varjus.
Tankilahingu paiga tähistuseks ja kindralmajor Pavel Potapovi mälestuseks püstitatud monument seisis aastakümneid nn Kindralimäel männipuude varjus. Foto: Lauri Kulpsoo

Jaanipäeva paiku kadus Tamsa külast vaikselt ja teadmata suunas teises maailmasõjas hukkunud kindralmajorile Pavel Potapovile ja Tamsa tankilahingule pühendatud mälestusmärk. Ehkki omaalgatusliku teisaldamise kohta vihje saanud vallavalitsus tegi avalduse politseile, ei ähvarda kedagi karistus, sest puudub kannatanu.

Eramaal asunud mälestuskivi alla ei olnud teadaolevalt kedagi maetud. Samuti ei kuulunud mälestusmärk muinsuskaitsealuste objektide nimistusse.

Selle kohta, kes ja kuhu mälestusmärgi viis, võib küll loogilisi oletusi teha, kuid ametnikel pole ses asjas kindlaid andmeid. «Vald ei ole kuidagi selle kadumisega seotud. Kuna aga ühel hetkel selgus, et monument on lihtsalt läinud, otsustasime asjaolude selgitamiseks ikkagi politseile teate vormistada,» kommenteeris Nõo vallavanem Maano Koemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles