Dementsusega vaevlevad eakad saavad uue hooldekodu

Tartu Postimees
Copy
Esmaspäeva keskpäeval saavad dementsusega vaevlevad eakad uue hooldekodu, kus asub elama 20 inimest.
Esmaspäeva keskpäeval saavad dementsusega vaevlevad eakad uue hooldekodu, kus asub elama 20 inimest. Foto: Tartu linnavalitsus

Esmaspäeva keskpäeval avatakse Tartus uus 20-kohaline Nõlvaku hooldekodu. Dementsusega eakatele mõeldud Nõlvaku Kodu on Tartu vaimse tervise hooldekeskuse uus teenusüksus.

Rohelusega ümbritsetud uues hoones on loodud mugav ja kodune keskkond ning parimad hooldusvõimalused eakatele, kes enam iseseisvalt toime ei tule. Liginullenergiahoonena ehitatud majas on ühe- ja kahekohalised toad, vabaajaruumid koos kööginurga ja mugavate istumisaladega ajaveetmiseks hooldekodu elanikele ja nende lähedastele. 

«Tartu linn on astunud olulise sammu hooldekodukohtade puuduse leevendamiseks. Nõlvaku Kodu hakkab pakkuma nüüdisaegset teenust kõige suurema hooldusvajadusega inimestele,» ütles abilinnapea Mihkel Lees. «Meie eesmärk on pakkuda väärikas eas tartlastele hooldekodukohta võimalikult kodu lähedal,» lisas Lees.

Hooldekodu ehitas Villaare OÜ. Projekti kogumaksumus on ligi 1 435 000 eurot ning seda rahastas 448 000 euroga riigi tugiteenuste keskus kohalike omavalitsuste hoolekandeasutuste hoonetes energiatõhususe ja taastuvenergia kasutuse edendamise meetmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles