Supilinna tiigile tehti kallis projekt, kuid tööd veel niipea ei alga

Egeli Raudmäe
, Suvereporter
Copy
Supilinna seltsi juhi Helen Hiiemaa sõnul oleks kurb, kui tema selja taga olevast tiigist jääks alles ainult märg laik.
Supilinna seltsi juhi Helen Hiiemaa sõnul oleks kurb, kui tema selja taga olevast tiigist jääks alles ainult märg laik. Foto: Ragnar Peets

Supilinna tiigi puhastamisest on räägitud juba aastaid, kuid tegudeni pole siiani jõutud. Nüüd on valmis saanud projekt, kuid tööde alguse asjus linnavalitsus midagi kindlat ikka veel ei ütle.

Supilinna seltsi värske juhi Helen Hiiemaa sõnul on kohalikele tiik ning seal pesitsevad linnud ja loomad tähtsaks saanud. «Meil oli siin oma luigepaar, keda sel aastal ei märgatud ja kellest väga puudust tunti,» sõnas ta. Hiiemaa lisas, et ka talvist uisurada on iga aastaga üha keerulisem teha, sest tiik kasvab järjest enam kinni.

Tiigi puhastamist on kaalunud linnavalitsus ja kaks korda on seda esitatud ka kaasava eelarve ideede sekka. 2019. aastal jäi ettepanek võistlusel kolmandaks ja piisavalt hääli ei tulnud kokku ka sellest järgmisel aastal. 2020. aasta linnaeelarvessegi oli tiigi korrastamine sisse arvestatud, kuid koroonaaja muutused sundisid plaani ümber tegema ning tiik jäi taas kõrvale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles