Lätlane mõtestab Lõuna-Eestit tähevaatluse ja limaseente kaudu

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tänavusel festivalil linastus kaks Läti režissööri Andris Gauja (vasakul) filmi: «Õppetund» ja «Perekonnainstinkt». Teisipäeval peeti koos filmiasjatundja ja Tartuffi ellukutsuja Kaarel Kuurmaaga nende ainetel maha ka mõtteterav vestlusring.
Tänavusel festivalil linastus kaks Läti režissööri Andris Gauja (vasakul) filmi: «Õppetund» ja «Perekonnainstinkt». Teisipäeval peeti koos filmiasjatundja ja Tartuffi ellukutsuja Kaarel Kuurmaaga nende ainetel maha ka mõtteterav vestlusring. Foto: Ragnar Peets

Selle ja järgmise aasta vältel käivad mööda Lõuna-Eestit ringi rahvusvaheliselt tuntud dokumentalistid ja uurivad maad. Nende tähelepanekutest valmivad isemoodi lühifilmid, need koondatakse Tartu kultuuripealinna tiitliaastaks filmikassetile, mis linastub kinodes üle Eesti. Ja miks mitte ka mõnel mainekal Euroopa filmifestivalil.

Selle ja järgmise aasta vältel käivad mööda Lõuna-Eestit ringi rahvusvaheliselt tuntud dokumentalistid ja uurivad maad. Nende tähelepanekutest valmivad isemoodi lühifilmid ja koonduvad Tartu kultuuripealinna aastaks filmikassetile, mis linastub kinodes üle Eesti. Ja miks mitte ka mõnel mainekal Euroopa filmifestivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles