FILMISOOVITUS ⟩ Poisid magavad raha teenimiseks meestega

Kalver Tamm
, filmisõber
Copy
Hiinas sündinud ja teismelisena Austriasse elama asunud lavastaja C. B. Yi debüütfilm on noori mehi ärakasutava geiseksitööstuse terav kriitika.
Hiinas sündinud ja teismelisena Austriasse elama asunud lavastaja C. B. Yi debüütfilm on noori mehi ärakasutava geiseksitööstuse terav kriitika. Foto: Kaader filmist

Näitleja Risto Kübar on aastal 2014 kirjutanud arvamusloo, mida oli siis ja on ka täna täpselt sama valus lugeda. Teistsuguse vihkamisest. On hulk inimesi, kelle maailmapilti ei mahu mehed, kellele meeldivad teised mehed. Justkui ei saa neid olemas olla. Ei tohi olemas olla. Justkui meil kellelgi oleks õigus kellegi teise kohta sedasi arvata. Sest teistsugune on ohtlik? Teistsugune on häbiväärne?

Täna Tartuffi vabaõhukinos linastuvas filmis «Moneyboys» ehk «Poisid raha eest» on  kõik korras seni, kuni Fei kenasti suurest linnast raha koju saadab ja pole teada, kuidas ta seda teenib. Pahandus tuleb sellest, kui selgub, et poeg magab rahateenimiseks meestega. See toob perekonnale häbi, see on alus talle luuavarrega üle küüru äsamiseks.

Mõneti jätab selline kokkuvõte filmist eksliku mulje. Jah, osalt tegeleb film ka prostitutsiooniteemaga, illusiooniga, et raha eest on võimalik lähedust osta. No ei ole. Jah, intriigi loob ka see, et nii teenusepakkujad kui ka kliendid on mehed, kuid seegi ei ole filmis peamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles