Esmaspäev tuleb vihmane

Tartu Postimees
Copy
Uus nädal algab vahelduva ilmaga, suure tõenäosusega sajab vihma.
Uus nädal algab vahelduva ilmaga, suure tõenäosusega sajab vihma. Foto: Marianne Loorents

Esimene augustipäev tõotab tulla sajune ja paiguti ka tuuline.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva vähese pilvisusega ilm. Vastu hommikut Lõuna-Eestis pilvisus tiheneb ja hakkab vihma sadama, Kagu-Eestis on äikeseoht. Puhub muutliku suunaga tuul 1–6 m/s, hommikuks pöördub tuul idakaarde ja tugevneb. Sooja on 11–17 kraadi.

Peipsi järvel puhub valdavalt idakaaretuul 2–7 m/s. Lainekõrgus on 0,3–0,8 meetrit. Hommikul hakkab sadama vihma. Nähtavus on heast mõõdukani. Sooja on 14–17 kraadi.

Esmaspäeva päeval pilvisus kõikjal tiheneb. Vihmasadu laieneb üle mandri kirdesse, kohati on äikest ja sadu on tugev. Sajuvõimalus on väiksem saartel ja looderannikul. Puhub valdavalt ida- ja kagutuul 5–11, puhanguti 14 m/s. Pärastlõunal pöördub saartelt alates tuul põhjakaarde ja nõrgeneb järk-järgult. Lääne-Eestis on sooja 18–22, Ida-Eestis 15–18 kraadi.

Peipsi järvel puhub kagu- ja idatuul 5–10, puhanguti 14 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb. Lainekõrgus on 0,7–1,6 meetrit. Sajab vihma, kohati on äikest ja tugevat sadu. Nähtavus on mõõdukas või halb. Sooja on 16–18 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles