Galerii ⟩ Elva külje all toimunud liiklusõnnetuses hukkus 56-aastane kaasreisija. Juht oli kriminaalses joobes (1)

Copy
Liiklusõnnetus Vapramäe-Elva-Kalme teel
Liiklusõnnetus Vapramäe-Elva-Kalme teel Foto: Kristjan Teedema

Täna kella 9.30 paiku said päästjad ja kiirabi väljakutse Elva külje alla, Vapramäe-Elva teele, kus Nissan Qashqai paiskus õnnetuse tagajärjel teelt välja vastu puud. Kõrvalistuja toimetati raskes seisundis haiglasse, kus ta hiljem suri. Autojuhil tuvastati kriminaalne joove ning tal puudus ka juhiluba.

Liiklusõnnetus juhtus lauges paremkurvis, kus Elva poolt tulnud auto kaotas juhitavuse ning paiskus esiosaga vastu puud. Õnnetuse tagajärjel deformeerus auto esiosa niivõrd palju, et kõrvalistuja kättesaamiseks oli tarvis auto katki lõigata. Raskes seisus kaasreisija saadi autost kätte umbes kümne minutiga. Kell 13.40 laekus teade, et kaasreisija suri haiglas.

Õnnetus juhtus teelõigul, kus suurimaks lubatud piirkiiruseks on 70 kilomeetrit tunnis, kuid auto vigastusi ja pidurdusteekonda vaadeldes võib oletada, et juht piirkiirusest kinni ei pidanud. «Ekspertiis selgitas, et autojuht oli kriminaalses joobes ning tal puudus juhtimisõigus. Auto kuulus hukkunud kaasreisijale,» kommenteeris politsei pressiesindaja Annika Maksimov.

Õnnetuspaiga lähistel elav inimene rääkis, et kuulis pauku ning helistas kohe hädaabisse. «Kiirabi oli viie minutiga kohal,» kirjeldas ta ning lisas, et juhi käitumine oli veider ning auto juures oli tunda ka tugevat alkoholilõhna.

Politseinik Sten Truija sõnul võib kahjuks öelda, et see traagiline õnnetus oleks olnud ära hoitav. «Pärast alkoholi tarvitamist ei ole kellelgi rooli taha asja. Samuti peaksid sõbrad näitama sellises olukorras tugevat selgroogu ning tegema kõik, mis võimalik, et takistada purjus kaaslast rooli istumast,» lisas politseinik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles