Keerulise minevikuga noored ehitasid Tartusse kolahoovi

Tartu Postimees
Copy
Kolahoovi panid püsti keerulise minevikuga noored STEP-programmist.
Kolahoovi panid püsti keerulise minevikuga noored STEP-programmist. Foto: Sigrit Rosental

MTÜ Lapsed Õue kutsus Tartusse laagrisse õigusrikkumise taustaga noored programmist STEP. Nelja päeva jooksul rajati Pallase skulptuuritudengite ja Läti noorsootöötajatega taaskasutatud materjalidest Eesti esimene kolahoov. 

Kolahoov on õues asuv tegutsemispaik kooliealistele, kus lisaks mänguväljakult tuttavatele kiikedele ja turnimispuudele on võimalused ka ehitamiseks, meisterdamiseks ning muul viisil aktiivseks ja loovaks tegevuseks.

«Mulle väga meeldib siin ehitada ja olla,» ütles programmis osalev 16-aastane Tallinnast pärit Andreas. «Selliseid laagreid võiks olla rohkem.»

Lisaks kujundamisele ja ehitamisele käisid noored laagri ajal Emajões ujumas, paljud tutvusid esimest korda Tartu linnaga, samuti külastati Pallase skulptuuriosakonda ja Ahhaa teaduskeskust, tehti lõket ja sauna. 

Kolahoov on taraga piiratud alal asuv koht, milles laste ja noorte turvalisuse tagab täiskasvanu kohalolu – tänu sellele saab seal pakkuda mänguväljakutega võrreldes rohkem võimalusi elutervelt riskida ja iseseisvalt tegutseda. Kuigi Eestis seni tundmatud, on kolahoovid maailmas üsna levinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles