Tallinlased tuletavad tartlastele meelde oma kunstisuunda

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Näituse «7 kunstnikku. Keha» üks kuraatoreid on Mall Nukke, kelle vasakul küljel on tema enda maal «Silmapiir III» ja selja taga Mauri Grossi «Metsik».
Näituse «7 kunstnikku. Keha» üks kuraatoreid on Mall Nukke, kelle vasakul küljel on tema enda maal «Silmapiir III» ja selja taga Mauri Grossi «Metsik». Foto: Ragnar Peets

Tartu kunstimajas valmib täna õhtuks kolm uut näitust. Kõige rohkem vaatamist on Eesti maalikunstnike liidu seitsme liikme piltide väljapanekus, kus on esindatud ka kuraatorite Mall Nukke ja Tiiu Rebase teosed. «Vaatajad näevad palju kunsti Tallinnast. Kunstnikud on kunstiakadeemia juurtega, mis tähendab teist tausta kui Tartu kunstnikel. Tallinlastel on natuke teine suund,» ütles Nukke.

Väljapanekus «7 kunstnikku. Keha» on kesksel kohal inimene ja tema keha, kehaosad ja meeled. Osa teoseid on tänavused, osa on kuraatorid palunud kunstnikel nende varasemast loomeperioodist välja otsida.

Kahe kuraatori loomingu kõrval on maale, mille autorid on Mauri Gross, August Künnapu, Laurentsius, Maarit Murka ja Karl-Kristjan Nagel. Näha saab ka kõikide nende autoportreid. Trükitud bukletti on Mall Nukke palunud kõigil lühidalt kirja panna selgituse, miks nad maalivad ja mida arvavad maalimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles