Linn laseb remontida Laialt tänavalt Toomele viiva tee

Egeli Raudmäe
, Suvereporter
Copy
Laialt tänavalt mäkke viival teel vajavad parandamist nii trepistik kui ka teekate.
Laialt tänavalt mäkke viival teel vajavad parandamist nii trepistik kui ka teekate. Foto: Ragnar Peets

Vihmaveed on mitmel pool Toomemäe nõlval viinud endaga kaasa teekatteks mõeldud killustiku ja nihutanud paigast nii mõnegi trepistiku osa. Ka Laia tänava poolt viib mäkke järsk ja samas aja jooksul kõvasti räsida saanud kõnnitee. Selle nädala alguses lõppes tee ehitushange. Hanke võitis OÜ Balte Haljastus, kes küsib töö eest linnalt 27 794 eurot.

«Kõnniteele tuleb korralik astmestik ning värskem väljanägemine,» selgitas linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistuse haljastuse spetsialist Tiina Ilves. Tema sõnul on kõnnitee renoveerimise peamine eesmärk see, et koht peaks edaspidi senisest paremini vastu erosioonile. «Selleks paigaldame ka veejuhtimissüsteemid ja mudapüüdurid,» täpsustas ta.

Seda, millal Laia tänava poolt Toomele viiv kõnnitee võiks värskenduskuuri saada, ei osanud Ilves siiski veel täpselt öelda. «Hange alles lõppes ja eks tähtaeg selgub koostöös ehitusfirmaga. See sõltub ka materjalide tarneaegadest.» Samas möönis Ilves, et linn näeks hea meelega, et tööde tähtaeg jääks septembrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles