Galerii ⟩ Jõgevatreff toob taas kokku tuhanded motohuvilised

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Neljapäevast pühapäevani on Kuremaa lossipark ja selle ümbrus motomatkajate päralt. Taas algas pikima traditsiooniga motokokkutulek Eestis, Jõgevatreff, mis sel korral leiab aset 31. korda.

Kuigi motokokkutulekul osalejate arvu ei ole võimlik ürituse esimesel päeval ennustada, on viimastel aastatel tavaks olnud, et osalejaid tuleb Kuremaale paarituhande ringis. Tulijaid on Eestist ja kaugemaltki. Juba neljapäeva keskpäevaks olid lisas Eesti motohuvilistele kohal ka osalejad Lätist, Soomest ning Hollandist.

Läbi aegade on Jõgevatreffi väisanud motohuvilised ka väga kaugetest riikidest, külalisi on olnud teiste hulgas näiteks Jaapanist Taist, Uus-Meremaalt, Ameerika Ühendriikidest ja pisikeselt Kariibi mere saarelt Curacaolt.

Tänavu ilutseb Jõgevatrefi alal, Kuremaa ujula ees hiiglaslik mootorrattaskulptuur, mis valmis motokokkutuleku korraldaja, motoklubi Jõgeva MC liikme Tapio Lahti käe all. Plaan on hiiglaslik motoskulptuur paigaldada Jõgevale Piibe maantee ja Mustvee maantee ristumiskohas asuva ringristmiku keskele. Praegu ei ole veel täpselt teada, millal motoskulptuur Jõgevale paigaldatud saab.

Jõgevatrefist saavad osa ka need, kes Kuremaalt kaugemal. Laupäeval liigub Jõgevatrefi motoparaad Kuremaalt Jõgevale. Paraad algab Kuremaal kell 11.45 ning see ei liigu Jõgevale kõige otsemat teed, vaid Kuremaalt sõidetakse Jõgevale marsruudil Kuremaa-Palamuse-Luua-Nava-Jõgeva.

Jõgeva linnas algab laupäeval kell 13 ansambli Kosmikud kontsert. Kogu motomelu Jõgeva linnas on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles