Loodusteadlased lindistavad autovabaduse puiesteel taskuhäälingut

Tartu Postimees
Copy
Eelmisel aastal oli Vabaduse puiestee avatud ka autodele, kuid seekord on see jälle täiesti autovaba ala.
Eelmisel aastal oli Vabaduse puiestee avatud ka autodele, kuid seekord on see jälle täiesti autovaba ala. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli loodusmuuseumi eestvedamisel leiab autovabaduse puiesteel juuli lõpus aset kaks sündmust. Laupäeval, 30. juulil toimub taskuhäälingu «Rukkirääk» avalik saatesalvestus ning pühapäeval, 31. juulil suvine loodusluuleõhtu.

Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia taskuhäälingu «Rukkirääk» saadetes käsitletakse loodusteemasid. Saatekülalised on nii asutusesisesed kui ka -välised eksperdid, kes muljetavad loodusest, töökogemustest, seikadest ning ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia tegemistest.

Taskuhäälingu esimesel avalikul salvestusel laupäeval kell 14 räägitakse loodusmuuseumi juubeliaasta loodusfestivalil toimunud sündmustest, sealhulgas viiendast loodusvaatluste maratonist.

Traditsioonilised loodusluuleõhtud toimuvad iga kuu kolmandal nädalal Tartu ülikooli loodusmuuseumi seminarialal, kus publikut kostitatakse kirjanike-luuletajate omaloomingu, küpsise ja teega.

Pühapäeval kell 18 astuvad loodusluuleõhtu lavale esimese hooaja kirjanikud: Timo Maran, Maarja Pärtna ja Kristel Algvere. Huvilistel avaneb võimalus astuda vabale lavale, et sahtlisse kirjutatud loomingut avalikkusele esitada. Vabale lavale on oodatud loodustemaatilised loomingulised etteasted. Vabal laval üles astumiseks tuleb enne registreeruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles