Ehitusjuhi telefoni pommitavad kõnedega nii teetöölised kui ka tellijad

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
OÜ RoadWest ehitusjuht Madis Pärli (vasakul) vuras neljapäeval Viljandisse, et aidata töömeestel välja mõelda, kuidas liiga väikeseks osutunud betoonrõngad kanalisatsioonikaevude alla paigutada.
OÜ RoadWest ehitusjuht Madis Pärli (vasakul) vuras neljapäeval Viljandisse, et aidata töömeestel välja mõelda, kuidas liiga väikeseks osutunud betoonrõngad kanalisatsioonikaevude alla paigutada. Foto: Kelly Olesk

Lõõskav päike, paduvihm, inimeste etteheited ja tellija kaebused – need kõik on teede ehitusega tegeleva OÜ RoadWest ehitusjuhile Madis Pärlile tuttavad mured, millega tuleb iga päev rinda pista. Kui ehitusjuhil on võimalik kuuma eest pageda autosse, kus huugamas konditsioneer, siis teetöölistel ei ole ilmataadi tujude eest kuhugi põgeneda.

Siiski on ülemus mõistev ning viib leitsaku korral töölistele vett, samuti on võimalus teha suure kuumaga töörügamisse paus. Küll aga tähendab iga paus pikemat tööpäeva ning seetõttu puhkehetke hea meelega ei võeta. Töö tuleb lõpuks ikka ära teha ja mida kiiremini, seda parem.

Et teetööd on suuremas jaos hooajaline teenimisvõimalus, siis võtavad töölised suvest maksimumi. Tasu saab tunniarvestuse järgi ning looderdamist on vähe. Sel neljapäeval pidi ehitusjuht aga töötajad juba kell 13 koju saatma, sest bituumen oli piiril kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles