Tõnis Lukas näeb volikogu esimehena Kokka või Lotmanit

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Tõnis Lukas jõudis Tartu kabinetti alles teisipäeva hommikul, kuna esmaspäev kulus Tallinnas töökorralduslike asjade ajamisele.
Tõnis Lukas jõudis Tartu kabinetti alles teisipäeva hommikul, kuna esmaspäev kulus Tallinnas töökorralduslike asjade ajamisele. Foto: Ragnar Peets

Esmaspäeval haridusministri ametisse vannutatud ja Tartu volikogu esimehe koha jätnud Tõnis Lukas näeb mantlipärijana Isamaa piirkonna juhti Kaspar Kokka või riigikogulast Mihhail Lotmanit. Volikogu esimehe koht kuulub koalitsioonilepingu alusel Isamaa erakonnale.

Kuna Isamaal on Tartu volikogus viis kohta, siis valik just väga suur ei ole. «Sel nädalal käivad arutelud, millisele kandidaadile volikogu esimehe koht paremini eraeluliselt ja ajagraafikuga klapiks,» kõneles Lukas. Ta ütles, et tõenäoliselt saab selle koha Kaspar Kokk või Mihhail Lotman. Uus esimees kinnitatakse ametisse 15. septembril toimuval volikogu korralisel istungil. Seni juhib volikogu tööd selle aseesimees Reno Laidre.

«Otsest pakkumist mulle volikogu esimeheks astumise kohta tehtud ei ole ja sellepärast ei ole ma praegu sellele ka mõelnud,» rääkis riigikogulane Mihhail Lotman. «Mul on ka palju muid töid käsil. Riigikogu töö ja iganädalane loengute andmine Tartus. Volikogu esimehe koht nõuaks planeerimist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles