UTLIB 220 ⟩ Milleks raamatukogule kunstnik? Aga ilma ei tule kõne allagi!

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli raamatukogu kunstnikule Lilian Mengelile meeldib, kui tema loodul on juures teatud omapära. Mulluse ajakirjandusnäituse eksponaatide ilmestamiseks meisterdas ta koos kolleegidega ajalehepaberist mehikesi. Need ehivad raamatukogu eri nurki senini, ei raatsi ju lustakat tööd kappi peitu panna.
Tartu ülikooli raamatukogu kunstnikule Lilian Mengelile meeldib, kui tema loodul on juures teatud omapära. Mulluse ajakirjandusnäituse eksponaatide ilmestamiseks meisterdas ta koos kolleegidega ajalehepaberist mehikesi. Need ehivad raamatukogu eri nurki senini, ei raatsi ju lustakat tööd kappi peitu panna. Foto: Sille Annuk

Ei osanud ette kujutada, et raamatukogus võib olla kunstniku töökoht. Seda ei teadnud enne ametisse asumist ka Tartu ülikooli raamatukogu kunstnik-kujundaja Lilian Mengel.

Ei osanud ette kujutada, et raamatukogus võib olla kunstnikuamet. Seda ei teadnud enne ametisse asumist ka Tartu ülikooli raamatukogu praegune kunstnik-kujundaja Lilian Mengel.

Ühe suure asutuse kunstnik. Kõlab pisut nõukaajalikult. Ja pealegi, kunstnik on see, kes lihtsalt peab midagi ise looma, sest muudmoodi ei saa. Lilian Mengel tunneb, et tema on rohkem nagu kujundaja, kes teenib teiste nägemust. Ja täitsa hea meelega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles