Raadi alevisse kerkib kool ja hiljem selle juurde muudki

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Kavandatava Raadi kooli ja kogukonnakeskuse maa-ala (esiplaanil) on veel tühi. Taamal vasakul on hiljuti valminud Foxway hoone ning veel kaugemal Grossi pood ja Terminali tankla. Otse ees on Vahi elamurajoon ja kaugemal paremal ERM.
Kavandatava Raadi kooli ja kogukonnakeskuse maa-ala (esiplaanil) on veel tühi. Taamal vasakul on hiljuti valminud Foxway hoone ning veel kaugemal Grossi pood ja Terminali tankla. Otse ees on Vahi elamurajoon ja kaugemal paremal ERM. Foto: Kristjan Teedema

Tartu vallavalitsus on võtnud kavva ehitada Raadi alevisse paarile tuhandele õpilasele uus kool. Kui kõik läheb plaani järgi, lisandub lasteaed ja muudki, mis kokku moodustab haridus- ja kogukonnakeskuse. Selleks on Tartu vallavalitsus koostöös Eesti arhitektide liiduga kuulutanud välja arhitektuurivõistluse.

Konkursil selgub, missugune võiks suur kompleks välja nägema hakata. Optimistlik lootus on esimeses etapis, 2026. aastaks püstitada uus, kuue paralleelklassiga kool, mis peab olema läbi mõeldud selliselt, et saaks tulevikus kasvada kuni üheksa paralleeliga põhikooliks.

Seda on kavakohaselt tarvis 1950 õpilasele. Hiljem lisanduv 12 rühmaga lasteaed on mõeldud 264 lapsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles